Global Batterier logo

Hitta rätt marinbatteri

Hitta rätt marinbatteri

Global Batterier erbjuder ett brett sortiment av båtbatterier av högsta kvalitet. Vilket batteri du ska välja beror på storlek och hur mycket elförbrukning din båt har. Oftast är det inga problem att driva elektrisk utrustning när motorn är igång men när motorn stängs av är det viktigt att batteriet klarar av att driva all utrustning själv. Här hjälper vi dig att välja rätt batteri efter båtens användningsområde och behov:

 

Ute på sjön över dagen

För båtar med lite elektronik och som används mest för dagsturer är ett startbatteri eller Fritidsbatteri att föredra då huvudsyftet blir att starta motorn.

Ute mindre än tre dagar åt gången

I båtar med lite elektronik är Marinbatteri något för dig som är ute en eller ett par dagar i taget. Marinbatterier finns i flera storlekar.

Ute i flera dagar

Till större båtar som har mycket elektrisk utrustning och som du är ute med i mer än 3 dagar i taget, rekommenderar vi AGM-batterier. Dessa tar lite längre tid att ladda fullt så de bör toppladdas med landström. AGM-batterier finns för både start och förbrukning och i olika storlekar och styrkor.

Separata batteribankar

Större båtar med separata batteribankar för start och förbrukning bör välja startbatterier och förbrukningsbatterier som är lämpade för det för bästa effekt. Här finns det väldigt många alternativ i storlek och styrka.

Båtar med nödradio

Båtar med nödradio (GMDSS) ska alltid använda AGM-batterier.

Vill du ha hjälp att välja rätt batteri?

Om du är osäker på vilket batteri du ska ha i just din båt kan du välja ett av våra olika Marinbatterier som passar i de flesta båtapplikationer. Vill du ha hjälp att välja rätt är du välkommen att ringa oss på telefon 08-448 30 00 eller skicka din fråga till support@global.se