Global Batterier logo

Hitta rätt marinbatteri

Vi på Global Batterier erbjuder ett brett sortiment av marinbatterier av högsta kvalitet. Val av batteri beror på storlek och hur mycket elförbrukning din båt har. Oftast är det inga problem att driva elektrisk utrustning när motorn är igång men när motorn stängs av är det viktigt att batteriet klarar av att driva all utrustning själv. Här hjälper vi dig att välja rätt batteri efter båtens användningsområde och behov:

Enbart dagsturer

Båtar som enbart används för dagsturer behöver ett batteri för att motorn ska kunna starta. Vår rekommendation är därför att använda ett vanligt startbatteri eller ett Fritidsbatteri.

Ute mindre än tre dagar åt gången Vi rekommenderar batterierna Marine till båtar som är ute på mindre än 15 övernattningar per år. Dessa batterier är pålitliga och klarar hög elförbrukning.

Ute mer än tre dagar åt gången

Till större båtar som har mycket elektrisk utrustning och som du är ute med i mer än 3 dagar i stöten, rekommenderar vi AGM-batterier, och eftersom det tar lite längre tid för AGM-batterier att bli fulladdade bör du topp-ladda dessa med hjälp av landström. Olika alternativ finns.

Separata batteribankar

Större båtar med separata batteribankar för start och förbrukning bör välja rena startbatterier och förbrukningsbatterier för bästa effekt. Olika alternativ finns.

Båtar med nödradio

Båtar med nödradio (GMDSS) ska alltid använda batterier med AGM-teknik.

Behöver du hjälp?

Om du är osäker på vilket batteri du ska använda i båten är vår rekommendation att du använder batteriet Marine, eftersom det passar i de flesta båtapplikationer. Fråga gärna din lokala återförsäljare eller kontakta oss på e-post eller via telefon på telefonnummer 08-448 30 00 för mer information.